HomeBudgetbeheer

Budgetbeheer

budgetbeheer amenta

Inkomensbeheer met aandacht

Heb je moeite om jouw inkomsten en uitgaven goed te beheren? Velen vinden financiën lastig en ingewikkeld, je bent dus niet de enige! Waarschijnlijk dat budgetbeheer goed bij jou past!

Met budgetbeheer van Amenta kun je erop vertrouwen dat je uitgaven altijd netjes op tijd worden betaald. Hierdoor voorkom je dat je te maken krijgt met extra kosten van bijvoorbeeld incassobureaus. Ook hoef je niet meer wakker te liggen van bedrijven die dreigen met een deurwaarder of het afsluiten van gas en licht.

Wat doet een budgetcoach?

Een budgetcoach helpt jou met je financiën. Je staat hierbij niet onder bewind en dat betekend dat er sprake is van vrijwilligheid. Het is bij budgetbeheer belangrijk om goede afspraken te maken  zodat jij en de budgetbeheerder weten waar ze aan toe zijn.

Is budgetbeheer geschikt voor mij?

Iedereen kan zich aanmelden voor budgetbeheer. Bijvoorbeeld, wanneer je meer geld uitgeeft dan je binnen krijgt, maar ook wanneer je het gewoon fijn vindt dat iemand anders jouw financiën beheert.  Afhankelijk van je situatie zullen wij beoordelen of budgetbeheer passend is.

Hoe veilig is mijn geld?

Je geld staat altijd op je eigen bankrekening. Amenta beheerd jouw financien en zal hier periodiek verantwoording over afleggen. Daaraast heb je 24/7 online inzicht in alle transacties die wij voor je doen. Omdat budgetbeheer vrijwillig is kan je elk moment stoppen.

Tarief budgetbeheer 2022

Tarief is gebaseerd op een eenpersoonshuishouden. Bij huishoudens met meer dan één persoon wordt het tarief verhoogd met 20%. Bekijk alle tarieven

Tarief per maand incl. BTW

€ 102,50

Wat levert budgetbeheer mij op?

Financiële problemen kunnen stress en onzekerheid met zich meebrengen. Daarnaast kan het zelfs leiden tot psychische klachten. Een stabiele financiële situatie geeft in de eerste plaats dan ook rust en voorkomt een uitzichtloze situatie.

Amenta zal er alles aan doen om jouw financiële situatie weer te stabiliseren. Dit doen wij door afspraken te maken met schuldeisers en het opstellen van een budgetplan. Wij zijn pas tevreden wanneer dit gelukt is.

Direct contact via Whatsapp
Neem direct contact met ons op via Whatsapp of bel op 085 06 06 076

Goed om te weten : Amenta is onderdeel van Rappórt Amersfoort. Wij beantwoorden daarom als Rappórt.

Veel gestelde vragen over budgetbeheer

Hieronder vindt je een aantal veel gestelde vragen. Wij kunnen ons goed voorstellen dat je nog veel meer vragen hebt over budgetbeheer. Neem daarom gerust contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek.

Wat doet een budgetbeheerder?

De budgetbeheerder zal samen met jou een budgetplan opstellen. Samen kijken jullie naar de inkomsten en uitgaven. Daarnaast zal de budgetbeheerder ook rekening houden met kosten die je in de toekomst kan verwachten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het eigen risico van je zorgverzekering.Samen maken jullie afspraken welke betalingen de budgetbeheerder gaat doen en hoeveel huishoudgeld je krijgt. Al deze afspraken leggen wij vast in het budgetplan.

 

Daarnaast zal de budgetbeheerder de volgende werkzaamheden uitvoeren:

 

 • Beheerrekening openen
 • Opstellen maandbudget
 • ontvangen alle inkomsten
 • Betalen vaste lasten
 • Doen van losse betalingen
 • Noodzakelijke reserveringen
 • Uitvoeren extra betalingen
 • (huis)bezoek tijdens overdracht
 • Ontvangen post
 • Declareren ziektekosten
 • Aanvragen heffingskortingen
 • Aanvragen kwijtscheldingen
 • Belastingaangifte
 • Aanvragen huur- en zorgtoeslag
Kan ik stoppen met budgetbeheer?

Budgetbeheer doe je meestal voor een langere periode. Wanneer je zelf weer in staat bent om je budget te beheren, dan stopt het budgetbeheer.

 

Omdat budgetbeheer vrijblijvend is, kan je de samenwerking altijd beëindigen. Belangrijk is dat je dit schriftelijk doet. De opzegtermijn is één maand.

Wie betaald de kosten van budgetbeheer?

Omdat er bij budgetbeheer sprake is van vrijwilligheid, betaal je in principe zelf de kosten voor budgetbeheer. In uitzonderlijke gevallen is het mogelijk om bijzondere bijstand aan te vragen bij de gemeente. Bijvoorbeeld wanneer budgetbeheer een vereiste is bij schuldhulpverlening. Wij zullen je hier vooraf over informeren.