HomeBudgetbeheer

Budgetbeheer

budgetbeheer amenta

Inkomensbeheer met aandacht

Heb je moeite om jouw inkomsten en uitgaven goed te beheren? Velen vinden financiën lastig en ingewikkeld, je bent dus niet de enige! Waarschijnlijk dat budgetbeheer goed bij jou past!

Met budgetbeheer van Amenta kun je erop vertrouwen dat je uitgaven altijd netjes op tijd worden betaald. Hierdoor voorkom je dat je te maken krijgt met extra kosten van bijvoorbeeld incassobureaus. Ook hoef je niet meer wakker te liggen van bedrijven die dreigen met een deurwaarder of het afsluiten van gas en licht.

Wat doet een budgetcoach?

Een budgetcoach helpt mensen om hun financiën beter te beheren door middel van advies en ondersteuning. Ze geven advies over hoe mensen een budgetplan kunnen opstellen, financiële doelen kunnen stellen en financiële problemen kunnen oplossen. Deze professionele begeleiding kan mensen helpen om een financiële toekomst op te bouwen en hun doelen te bereiken.

Is budgetbeheer geschikt voor mij?

Het is moeilijk om te bepalen of budgetbeheer geschikt is voor jou zonder meer informatie over je financiële situatie te hebben. Budgetbeheer kan een goede optie zijn als je moeite hebt om je financiën op orde te houden of als je hulp nodig hebt bij het maken van financiële beslissingen. Het kan ook geschikt zijn als je problemen hebt met het betalen van rekeningen of als je moeite hebt om je financiële doelen te bereiken. Afhankelijk van je persoonlijke situatie zullen wij bepalen of budgetbeheer een passende oplossing is

Hoe veilig is mijn geld?

Geld dat bij een bewindvoerder wordt gestald, is over het algemeen veilig. Bewindvoerders zijn professioneel opgeleid en gereguleerd om ervoor te zorgen dat het geld van hun cliënten op een verantwoorde en ethische manier wordt beheerd. Ze zijn verplicht om de financiën van hun cliënten te beheren volgens de wet en de professionele standaarden in hun branche. Bewindvoerders moeten ook verantwoording afleggen over hun beheer van het geld aan de rechter of andere toezichthoudende instanties.

Tarief budgetbeheer 2022

Tarief is gebaseerd op een eenpersoonshuishouden. Bij huishoudens met meer dan één persoon wordt het tarief verhoogd met 20%. Bekijk alle tarieven

Tarief per maand incl. BTW

€ 102,50

Wat levert budgetbeheer mij op?

Budgetbeheer kan jou op verschillende manieren helpen. Als je moeite hebt om je financiën op orde te houden, kan budgetbeheer je helpen om beter inzicht te krijgen in je uitgaven en inkomsten. Dit kan je helpen om beter te begrijpen hoe je je geld kunt beheren en welke stappen je kunt nemen om je financiën op orde te krijgen.

Direct contact via Whatsapp
Neem direct contact met ons op via Whatsapp of bel op 085 06 06 076

Goed om te weten : Amenta is onderdeel van Rappórt Amersfoort. Wij beantwoorden daarom als Rappórt.

Veel gestelde vragen over budgetbeheer

Hieronder vindt je een aantal veel gestelde vragen. Wij kunnen ons goed voorstellen dat je nog veel meer vragen hebt over budgetbeheer. Neem daarom gerust contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek.

Wat doet een budgetbeheerder?

De budgetbeheerder zal samen met jou een budgetplan opstellen. Samen kijken jullie naar de inkomsten en uitgaven. Daarnaast zal de budgetbeheerder ook rekening houden met kosten die je in de toekomst kan verwachten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het eigen risico van je zorgverzekering.Samen maken jullie afspraken welke betalingen de budgetbeheerder gaat doen en hoeveel huishoudgeld je krijgt. Al deze afspraken leggen wij vast in het budgetplan.

 

Daarnaast zal de budgetbeheerder de volgende werkzaamheden uitvoeren:

 

  • Beheerrekening openen
  • Opstellen maandbudget
  • ontvangen alle inkomsten
  • Betalen vaste lasten
  • Doen van losse betalingen
  • Noodzakelijke reserveringen
  • Uitvoeren extra betalingen
  • (huis)bezoek tijdens overdracht
  • Ontvangen post
  • Declareren ziektekosten
  • Aanvragen heffingskortingen
  • Aanvragen kwijtscheldingen
  • Belastingaangifte
  • Aanvragen huur- en zorgtoeslag
Kan ik stoppen met budgetbeheer?

Budgetbeheer kan op verschillende manieren worden aangepakt. Sommige mensen kiezen ervoor om vrijwillig budgetbeheer te doen, terwijl anderen het als verplichting zien.


Vrijwillig budgetbeheer kan bijvoorbeeld het geval zijn als iemand zijn of haar financiën beter onder controle wil krijgen of als iemand zijn of haar uitgaven beter wil bewaken om te besparen. In dit geval kan een budgetbeheerder worden ingeschakeld om te helpen met het opstellen van een budgetplan en het bewaken van uitgaven om ervoor te zorgen dat ze binnen het budget blijven.


In andere gevallen kan budgetbeheer verplicht zijn, bijvoorbeeld als iemand in financiële problemen is geraakt en niet in staat is om zijn of haar financiën op eigen houtje te beheren. In dit geval kan een budgetbeheerder worden aangesteld door een rechtbank om te helpen bij het beheren van de financiën van de persoon in kwestie. De budgetbeheerder zal dan verantwoordelijk zijn voor het beheren van de financiën om ervoor te zorgen dat alle verplichtingen worden nagekomen en dat er voldaan wordt aan de voorwaarden van het budgetbeheerplan.

Wie betaald de kosten van budgetbeheer?

Omdat er bij budgetbeheer sprake is van vrijwilligheid, betaal je in principe zelf de kosten voor budgetbeheer. In uitzonderlijke gevallen is het mogelijk om bijzondere bijstand aan te vragen bij de gemeente. Bijvoorbeeld wanneer budgetbeheer een vereiste is bij schuldhulpverlening. Wij zullen je hier vooraf over informeren.